Soutěž O putovní pohár na Berounce – Stradonice 2016

2017-07-09 09:58:14 | SDH Žloukovice ©Alena Šťovíčková

Na tradiční a vždy perfektně připravené soutěži O pohár na Berounce ve Stradonicích, jsme 3. září soutěžili s družstvem mužů, a družstvem kombinovaným, tedy ženy doplněné mužem. Na této soutěži velice oceňujeme, a nejen my, bezvadnou atmosféru přátelství a kamarádství , a to je jedna z věcí, které považujeme v té naší hasičině za důležitou a potřebnou.

Foto

Foto: SDH ©Alena Šťovíčková

Abychom i při jisté rivalitě a hecování, které k tomu jistě patří, nezapomínali, že nejsme na olympiádě či mistrovství světa, chovali se vždy s pokorou a úctou k výkonům druhých.
Tady se jedná o soutěž v netradičním provedení člunkové štafety, pro obě družstva stejná s výjimkou prvního úseku, kdy ženy překonávají 100m vzdálenost bez překážky, na muže na prvním úseku čeká bariéra. Následují překážky v pořadí kladina, příčné břevno a céčka připojená na rozdělovač. Letos poprvé byla soutěž uzpůsobena i pro družstva mladých hasičů, ti měli soutěž bez štafetového běhu, pouze jeden útok.
Štafety mužů vyhráli Stradoničtí ve velmi pěkném čase 1, 15s, následovalo je družstvo Malých Přílep s časem 1, 24s na třetím místě muži Jánská, čas 1, 28, 46s, těsně před Hýskovem ( 1, 30, 60s) se umístili od Příbramě dorazivší muži z Věšína ( 1, 30, 57s) a na posledním 6. místě skončili muži Žloukovice ( 1, 57, 45s). Útoky probíhají též netradičně a to tak, že všechno vybavení se musí postupně dodat na dráhu, smontovat savice a sát přímo z řeky, nastartovat soutěžní stroj a vypořádat se se sestřelením cíle. Stradonice měli i nejlepší PÚ ( 1, 02s), Malé Přílepy jim šlapali na paty časem 1, 07s, v rychlém sledu pokračují Věšín, Hýskov, Žloukovice, s neplatným pokusem na posledním místě za PÚ končí Jánská. Celkově zvítězili muži ze Stradonic, druzí byli muži Malé Přílepy, 3.m. Věšín, 4.m. Hýskov, 5.m. Žloukovice, 6.m. Jánská.
Ženy měly jen dvě soutěžní družstva: Žloukovice a Malé Přílepy. Obě disciplíny vyhrály ženy z Malých Přílep ( štafeta 1, 37, 95s PÚ – 1,45s), druhé, žloukovické ženy dosáhly časů – štafeta 2, 03, 16s a PÚ – 2, 25s.
(Zdroj hasičský okrsek Chyňava)
Foto z akce


Autor: SDH Žloukovice ©Alena Šťovíčková

Obec











Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Žloukovice 93
267 05 Nižbor
IČ: 47560550

www.sdhzloukovice.cz
© Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Právní doložka
Editace