Námětové cvičení

2014-11-16 23:59:08 | SDH Žloukovice ©Zuzana Strnadová

O dušičkovém víkendu, konkrétně v neděli 2. 11. 2014, se konalo námětové cvičení v Malých Přílepech, které organizovalo SDH Malé Přílepy ve spolupráci s Policií ČR.

Námětové cvičení bylo zaměřeno na hledání pohřešované osoby - pana Dušana Pytlíka, který se ztratil v noci z 1.11. na 2.11. 2014 v nedalekém lesíku. Sbory dostali při nástupu popis hledaného pana Pytlíka a následně došlo k přesunu sborů ke zmiňovanému lesíku. Ještě před samotným hledáním osoby proběhlo naprosto vyčerpávající školení na téma podchlazení a první pomoc při podchlazení, které vedla paní Michaela Ryndová z SDH Malé Přílepy Modré. Slova se následně ujal pan Radek Lancinger z Policie ČR, který zopakoval systém hledání osob a věcí v terénu, poukázal na různá úskalí a zdůraznil, jak postupovat v případě pozitivního nálezu.

Pak již zástupci jednotlivých sborů obdrželi mapy, nahlásili počet členů v jednotlivých sborech a odebrali se na okraj lesa, kde vytvořili rojnici.

Rojnice se vydala prohledávat lesík a po poměrně krátké době byla objevena červená bunda pana Pytlíka a následně i sám pan Pytlík. Došlo k zajištění místa i pohřešovaného. Všechny jednotky se vrátili v pořádku zpět na výchozí místo, proběhl přepočet členů, vyhodnocení a ukončení pátrací akce.


Celkem se sešlo 10 sborů (Malé Přílepy, Malé Přílepy Modré , Železná, Lhotka, Stradonice, Žloukovice (ve složení: p. Míra Hanko, p. Franta Lemon, p. David Sitte, p. Tomáš Paulík, p. Pavel Strnad, p. Zuzana Strnadová, p. Honza Valachovič), Chyňava, Hýskov, Otročiněves, a Jánská)
Foto z akce


Autor: SDH Žloukovice ©Zuzana Strnadová

Obec











Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Žloukovice 93
267 05 Nižbor
IČ: 47560550

www.sdhzloukovice.cz
© Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Právní doložka
Editace